Broekmaten meten, altijd de juiste maat

Broekmaten meten, altijd de juiste maat

Ik heb vaak problemen met maten. Zo vind ik het lastig om bijvoorbeeld broekmaten om te rekenen, maar ook calculatoren vind ik lastig. Een vriendin van mij wees mij laatst op de site maatmeten.nl, wat eigenlijk een soort verzamelsite is voor alle maten. Jeansmaten, maar ook dingen als hoeveel postzegels je op een envelop moet plakken kun je allemaal berekenen hier.

Slim shoppen
De laatste tijd wordt er bij ons thuis ook steeds meer online geshopt. Maar het is wel lastig om de juiste maten te selecteren, zeker als je gaat filteren. Ik weet nog wel welke maat ik nodig heb, maar voor mijn dochter is het wel lastig. Maatmeten.nl brengt hierin ook echt een uitkomst, ik laat mijn dochter gewoon een maat die ze kent invullen en ze krijgt meteen de ‘vertalingen’ van andere landen te zien. Zo kan ze makkelijk zien of een bepaalde broek nog in haar maat te zien is.

Huiswerk maken
Ik gebruik de site niet alleen voor broekmaten van mijn dochter, maar ook wanneer zij bijvoorbeeld wiskunde huiswerk heeft pakken we vaak de site er even bij. Je kunt van allerlei verschillende ruimtefiguren de inhoud berekenen. Als je de straal en de hoogte invoert berekent de site automatisch bijvoorbeeld de diameter. Enorm handig! Zeker wanneer ze weer haar rekenmachine kwijt was of niet de juiste formules bij de hand heeft.

Brieven versturen
Het is misschien niet meer helemaal van deze tijd, maar ik denk dat veel mensen het nog wel doen, brieven versturen! Nu vind ik het wel leuk om brieven te versturen, zeker met verjaardagen en/of kerst. Vaak doen we er ook nog een klein presentje bij. Ik weet nooit precies hoeveel postzegels ik op de brief moet plakken, vaak doe ik maar wat. Nu kwam ik er laatst achter dat je dit ook gewoon kan zien op de site. Er staat een hele duidelijke uitleg over hoeveel postzegels je op je brief moet plakken voor welk gewicht. Ik denk dat ik al best veel geld uitgespaard heb, omdat ik nu gewoon het juiste aantal postzegels opplak en niet veel te veel.

Ik kan iedereen dus maatmeten.nl aanraden. Het heeft niet een bepaald doel, maar het is voor allerlei huis-tuin-keuken dingetjes wel handig. Ik pak het er meerdere malen per week wel even bij en het scheelt me veel tijd en moeite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.