Argghh… Kattenharen! Enkele schoonmaaktips om ze makkelijk weg te halen.

Argghh… Kattenharen! Enkele schoonmaaktips om ze makkelijk weg te halen.

Hoewel menig kattenliefhebber het ongemak voor lief neemt en zijn/haar ogen er voor sluit, is een bankstel, stoel, dekbedovertrek of boxpring dat onder de kattenharen zit niet zo hygiënisch (en eigenlijk ook best een vies gezicht). In dit artikel enkele tips om deze gemakkelijk te verwijderen. Overigens, op www.schoonmaakbaas.nl zijn ook vele artikelen te vinden m.b.t. andere huishoudelijke frustraties en hun oplossingen.

Met een stofzuiger eindeloos heen en weer over de stof gaan, is natuurlijk de meest voor de hand liggende oplossing. Echter, grote kans dat de stofzuiger over-toeren maakt en/of de stof naar binnen probeert te zuigen. Niet echt ideaal dus.

Een veel gemakkelijkere methode is om een zgn. kledingroller te gebruiken. Rol rustig en met lichte druk over de schoon te maken meubelstukken voor een optimale plak-kans. Haren worden zeer makkelijk meegenomen en het oppervlak is binnen no-time haarvrij.
Is er geen kledingroller aanwezig (en is deze ook niet aanschafbaar) dan kan een rolletje plakband ook uitkomst bieden. Deze dient met de plakzijde van de huid AF, losjes om de hand te worden gewikkeld (als de vingers wit worden dan zit het plakband te strak). Met deppende bewegingen over het oppervlak dat schoon moet, worden de kattenharen dan moeiteloos verwijderd.

Tot slot nog een laatste tip: kattenharen op een stoffen ondergrond zijn ook snel en grondig te verwijderen met een vochtige, ietwat ruwe, doek. Door stevig vegen richting de grond, komen de kattenharen in plukken op de vloer terecht waardoor deze weer makkelijk op te stofzuigen zijn.

Kortom: Ahhh… die kattenharen zijn zo weg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.