Baracuta: iconische jas, iconisch merk

Baracuta: iconische jas, iconisch merk

Baracuta is een Brits merk dat quasi synoniem is geworden met zijn meest iconische product: de Harrington ja Baracuta G9. Vandaag de dag zijn Harrington jassen een aparte stijl maar het origineel model, de moeder van alle Harrington jassen was de Baracuta G9. In de Britse jeugdcultuur heeft deze jas nog steeds een legendarische uitstraling maar ook daarbuiten hoort Baracuta een naam als een klok te zijn.

Een korte geschiedenis

Baracuta is een merk dat zichzelf heeft opgebouwd vanuit het grijze en geïndustrialiseerde Manchester. Hier bleek het merk al snel een schot in de roos dankzij de enorme veelzijdigheid van de jassen en de andere kleding die Baracuta produceerde. Baracuta staat voor de ideale lijn tussen formeel en casual, een jas die je toeliet en nog steeds toelaat niet uit de toon te vallen in een formele setting maar toch heerlijk praktisch gekleed te zijn.

Sportief en functioneel

Baracuta jassen waren van in het begin ontzettend populair bij golfers. De reden daarvoor is dat Baracuta stijlvolle jassen op de markt brengt die bovendien goed presteren. Zo is er een ritssluiting voor het praktisch gemak maar is dit aangevuld met knopen zodat je ten allen tijde ook stijlvol voor de dag kunt komen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Baracuta jassen in alle lagen van de Britse popcultuur voorkomen. Van de frontman van Blur tot politieke figuren: Baracuta is zonder enig probleem in staat alle grenzen te overschrijden. Zelf zin in een stijlvolle, functionele jas? Op Pauw.com is een hele collectie beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.