Bekijk het eens door een andere bril…

Bekijk het eens door een andere bril…

Waarom wordt een fietsbril gedragen?
Vaak denken mensen dat een fietsbril gedragen wordt tegen zonlicht dat in uw ogen schijnt. Dit is slechts deels waar. Fietsbrillen worden vaak geleverd met verschillende kleurlenzen, in de meeste gevallen in 3 kleuren. Een lens is een andere naam voor de “glazen” van de bril . Deze zijn eenvoudig te verwisselen, en daardoor aan alle weertypes aan te passen. In de meeste gevallen wordt een bril; geleverd met donkere, gele of oranje en transparante (kleurloze) lenzen.

Donkere lenzen zijn ideaal als u onder zonnige omstandigheden fietst. De fietsbril functioneert met deze lenzen als een zonnebril.
De gele of oranje lenzen kunt u gebruiken als het bijvoorbeeld bewolkt is. Door de gele of oranje kleur wordt het contrast groter. U heeft dus een scherper zicht tijdens het fietsen.
De kleurloze, transparante lenzen gebruikt u als u ’s avonds of in de regen fietst. Deze lenzen zijn ideaal om onder donkerdere omstandigheden te gebruiken om bijvoorbeeld vliegjes, stof of regendruppels uit uw ogen te houden.

Hoe herkent u een goede fietsbril?
Een goede fietsbril is voorzien van een aantal verschillende lenzen. Daarnaast moet een fietsbril op verschillende plaatsen goed verstelbaar zijn. Vooral de brug op uw neus moet makkelijk verstelbaar zijn. Ook is het prettig als u de pootjes achter uw oren goed kan verstellen. Een goed afgestelde bril voelt u namelijk niet zitten, dus gaat u zich er ook niet aan irriteren.

Een goede fietsbril is van lichtgewicht materiaal. Dit materiaal moet echter wel stevig genoeg zijn om een eventuele valpartij te doorstaan.

Eenvoudig bestellen via internet
U kunt uw fietsbrillen eenvoudig bestellen via sport44. U treft hier een ruime keuze aan, zodat u op uw gemak kan kijken en vergelijken. Als u een bestelling van 50euro of meer plaatst, betaald u tevens geen verzendkosten.

Naast fietsbrillen kunt u bij sport44.com terecht voor al uw fietskleding of andere fietsbenodigdheden. Neem gerust eens een kijkje, en ervaar dat de fietssport nog leuker is met het juiste materiaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.