Caruso: Italiaans, echt

Caruso: Italiaans, echt

Italië heeft als land nooit echt te klagen gehad over een tekort aan meester kleermakers. De laars van Europa heeft bij uitstek een traditie in het produceren en opleveren van kleding van de hoogste kwaliteit en met het meeste flair en stijl. Het spreekt dan ook voor zich dat je om boven de norm uit te steken in dit land wel iets heel speciaals in huis moet hebben. Caruso? Die heeft dat.

Caruso: een geschiedenis

We schrijven 1958. Raffaele Caruso beslist om een eigen atelier te openen in het Italiaanse plekje Soragna. Het doel? Kwaliteitskleding op de markt brengen gemaakt volgens de tradities die hij aangeleerd heeft gekregen. Het begin was bescheiden genoeg met enkel zijn vrouw en zus die hem bijstonden in de zaak. De unieke kwaliteit en de goede neus voor stijl maakten echter al snel dat Caruso aansloeg en vanaf de jaren ’70 werd het bedrijf een belangrijke speler op de markt. Vandaag de dag is het kleine familiebedrijf uitgegroeid tot een mastodont met meer dan 600 werknemers gespecialiseerd in luxe herenkleding.

De nadruk op kwaliteit

Het grote geheim van Caruso? Dat de nadruk op kwaliteit doorheen de hele levensduur nooit is verdwenen. Vanaf dag 1 werd er duidelijk beslist te gaan voor luxe herenkleding en die focus is nooit verloren gegaan. Daarom ook dat een stijlvolle, moderne man niet anders kan dan de naam Caruso kennen. Daarom ook dat een Caruso niet in de kast mag ontbreken. Op zoek naar zo’n prachtig stuk herenkleding? Op Pauw.com kan je een groot assortiment terugvinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.