De perfecte methodes om hoofdluizen te bestrijden

De perfecte methodes om hoofdluizen te bestrijden

Hoofdluizen, het komt regelmatig voor in het basisonderwijs. Jaarlijks heeft zo’n tien procent van de kinderen in het basisonderwijs er mee te maken. Hoofdluis is echter prima te behandelen en volgens de juiste methode kan je er ook snel weer vanaf komen. Op millium.nl lees je dan ook hoe je van je hoofdluizen af kunt komen.

Twee varianten om hoofdluizen te bestrijden
Er zijn twee methodes mogelijk om van hoofdluizen af te komen. De eerste is de nat kam methode en ten tweede is er de methode, waarbij je gegbruik maakt van een antihoofdluismiddel waarmee je het haar behandeld. Wanneer je de nat kam methode gebruikt dan is dit de meest goedkope en natuurlijke manier. Wel is het intensief om te doen en is de kans aanwezig dat je een luis over het hoofd ziet. Antihoofdluismiddelen zijn te verkrijgen bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken.

Gebruik shampoo en crèmespoeling om de luizen te verwijderen
Wanneer er daadwerkelijk hoofdluizen zijn aangetroffen dan controleer je als eerst het hele gezin. Kam het haar boven een wit vel of de wastafel. Daarna was je het haar met gewone shampoo en spoel je het volledig uit. Vervolgens gebruik je crèmespoeling, dat je aanbrengt in het haar en laat zitten. Als je dat gedaan hebt dan kan je alle luizen uit het haar kammen. Mocht het niet in een keer lukken, dan maak je het haar nog een keer nat met een mengsel van warm water en azijn, zodat de neten beter loslaten. Maak na elke beurt de luizenkam goed schoon met water en zeep. Wanneer je gebruik maakt van een antihoofdluismidel, dan behandel je de besmette gezinsleden met het middel zoals het staat in de richtlijnen van de bijsluiter. Behandel nooit preventief, want dat heeft geen enkele zin en kan ook resistentie in de hand werken.

Waarschuw de naaste omgeving bij het aantreffen van hoofdluizen
Als er hoofdluizen zijn aangetroffen dan is het verstandig om de omgeving hierover in te lichten. Bijvoorbeeld de school, zodat andere ouders ook extra alert hierop kunnen zijn. Daarnaast is het ook verstandig om ouders van vriendjes of vriendinnetjes en verenigingen te waarschuwen, zodat ook daar controle plaatsvindt. Na de constatering en poging tot verwijderen van de hoofdluizen is het verstandig om de eerste twee weken dagelijks te blijven kammen. Na deze twee weken is het handig om alle gezinsleden een keer per week te controleren met de luizenkam, zeker zolang de hoofdluizen in de omgeving nog actief zijn. Voor het bestrijden van hoofdluizen kijk je dan ook op millium.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.