De stropdas: finishing touch

De stropdas: finishing touch

De stropdas is een stijlelement bij uitstek dat een gewoon pak kan transformeren tot een prachtig ensemble. Stropdassen kan je terugvinden in alle maten en vormen die je je maar kunt bedenken en ook in diverse materialen. Maar wat maakt een goede stropdas nu een goede?

De vorm van de das

Een stropdas is een noodzakelijk element in een formele setting. Het toont in één oogopslag aan iedereen in de kamer dat jij het meent en een echte professional bent. Zo is een sollicitatiegesprek zonder een stropdas bij voorbaat al wat minpunten. Het spreekt echter voor zich dat niet elke vorm van stropdas even geschikt is. Sterker zelfs: bepaalde vormen kunnen bij een lichaamstype een komisch effect geven en dat is de bedoeling niet. Eerst en vooral is de lengte belangrijk. Een goede, stijlvolle stropdas hangt met de punt langs de rand van de broek. Ook de breedte is van tel: te breed geeft een verkleinend en verdikkend effect, te smal een verlengend en lachwekkend effect.

De Italiaanse stropdas

Ook qua stof en print kunnen hele boeken volgeschreven worden over de stropdas. In de regel komt het er gewoon op neer dat een zijden stropdas sowieso een goede keuze is. Daarbij zijn Italiaanse stropdassen ook altijd een goed idee. Het land van de meesters van de stijl en de beste fabrikanten van formele kleding ter wereld weet wel iets van de stropdas. Op een website als violamilano.com kan je jezelf ervan vergewissen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.