Een pak draag je zo

Een pak draag je zo

Een pak is al decennia aan een stuk het toppunt van stijl voor een man. Ook op televisie is het duidelijk: een pak staat gelijk aan sexy. Natuurlijk moet je daarbij wel weten wat de regels zijn voor het dragen van een pak. Gewoon eentje aantrekken en er meteen uitzien als James Bond of Don Draper? Dat gaat natuurlijk niet. Hoe draag je zo’n stijlvol, bij voorkeur Italiaans pak, dan wel?

De basics

Een deel van de look van een pak is vanzelfsprekend de das. De breedte van de das hoort dan ook overeen te komen met de breedte van de revers. Daarnaast is misschien wel het punt van een pak waar het minst naar gekeken wordt de schouders. Als de schouders niet perfect vallen heb je een slecht zittend jasje gekocht. Hetzelfde kan gezegd worden als je een kloof merkt tussen de kraag van jouw overhemd en het pak. Ook een vuistregel: ga nooit zitten met een dichtgeknoopt pak. Dit zorgt voor kreuken en een devaluatie van de hele look. Is het pak een twee-knop? Dan knoop je de bovenste knoop dicht ter hoogte van de navel. Bij een drie-knop de middelste!

De kleuren

Draag nooit een zwart pak: dat is voor een begrafenis. Grijze en donkerblauwe kleuren hebben de voorkeur. Let daarbij er ook op dat de kleur van jouw schoenen en riem gematcht hoort te zijn. Niets staat zo onverzorgd als kleuren die niet matchen. Laatste vuistregel: ga niet te flashy. Klasse komt in klassieke kleuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.