Supervakantie op Camping Helfterkamp

Supervakantie op Camping Helfterkamp

Een vakantie in eigen land is eigenlijk zo erg nog niet als je een leuke camping uit weet te zoeken. Normaal ga ik met mijn gezin kamperen in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië, maar dankzij camping De Helfterkamp op de Veluwe ben ik Nederland als vakantieland ook erg gaan waarderen!

Kindvriendelijke camping vol met speelmogelijkheden

Ten eerste vind ik de sfeer bij De Helfterkamp echt fijn. Zowel de medewerkers als de medekampeerders zijn supervriendelijk. Het is een kleinschalige familiecamping, dus het is er nooit heel druk. Dit vind ik persoonlijk echt heerlijk, want zo kom je tenminste echt tot rust. Onze kinderen kunnen er zorgeloos spelen en er is veel te doen voor het hele gezin. Buiten zijn verschillende speelvelden met of zonder speeltoestellen. Deze zijn zo ingericht dat je altijd zicht hebt op de kinderen, zonder dat dit ten koste gaat van je privacy. Je kunt dus rustig een boekje zitten lezen en als je opkijkt, dan zie je meteen de kinderen. Ook is er een kinderboerderij en een bos met kikkerpoel en een beekje. Deze staan allemaal op het terrein van De Helfterkamp, dus je hoeft niet eens de camping af om de kids in de buitenlucht te entertainen. En over entertainment gesproken: zoals iedere kindvriendelijke camping heeft ook De Helfterkamp een professioneel animatieteam. Honden zijn trouwens ook zeer welkom: er is zelfs een honden-losloopgebied op de camping. Ons gezin is niet compleet zonder onze trouwe viervoeter, dus ik vind het absoluut een pluspunt dat hij ook gewoon met ons mee op vakantie kan!

Kom met de caravan of huur een bungalow

Deze camping is trouwens ook geschikt voor mensen die geen eigen caravan hebben, want je kunt ook een bungalow huren bij De Helfterkamp. De huisjes zijn geschikt voor zes personen en hebben een tuin met picknicktafel en tuinset, dus je geniet net zoveel van de buitenlucht als op de staanplaatsen bij de caravans. Verder zijn de bungalows voorzien van een vaatwasser en mede om deze reden overweeg ik om de volgende vakantie de caravan thuis te laten en in zo’n vakantiebungalow te zitten. Met een gezin van vier mensen wordt er namelijk nogal veel afgewassen, dus met een vaatwasser is het wel zo lekker dat je daar dan geen tijd meer aan kwijt bent.

Fijne faciliteiten

Qua faciliteiten ben ik erg tevreden. Uiteraard is er gratis wifi en kun je dus bijvoorbeeld gewoon Netflix blijven kijken op de camping en hoef je helemaal niets te missen van sportwedstrijden. Bij de receptie zit een klein winkeltje waar je benodigdheden zoals toiletpapier kunt kopen. Je kunt bij de receptie aangeven of je gebruik wilt maken van de Vers-brood-service. Er wordt dan iedere dag verse broodjes bezorgd van de bakker uit Vaassen. Echt een aanrader! Voor ons was het echt een dagelijks geniet-momentje dat we konden ontbijten met vers brood. Verder zijn de sanitaire voorzieningen van De Helfterkamp zeer netjes en hygiënisch onderhouden. Er is zelfs vloerverwarming, dus ook als het ‘s avonds wat afkoelt is het prima te doen.

Leuke tips in de Veluwe

De Helfterkamp is strategisch gelegen in de Veluwse bossen, dus je hebt veel rust in de omgeving. Ga je toch liever op pad, dan zijn er vanuit de camping ook allerlei interessante uitstapjes mogelijk. Wij hadden onze eigen fietsen mee, maar bij de receptie kun je ook fietsen huren. Vanuit de camping zijn verschillende routes mogelijk en bezienswaardigheden zoals kasteel en landgoed Cannenburgh en Kroondomein Het Loo zijn per fiets te bezoeken. Tripjes naar Apeldoorn en Harderwijk zijn zowel per fiets als per auto vanuit de camping makkelijk te doen. De receptie is altijd erg behulpzaam, dus als je nog leuke tips zoekt, dan helpen zij je graag verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.