Codex

CODEX ALIMENTARIUS

Vrijdag 17 juli 2009
Van het veld tot op uw bord, de Codex Alimentarius
Door John Consemulder
Belangrijke informatie over Codex Alimentarius, voeding, Shell, Beatrix en de relatie voeding, vaccinaties en gezondheid.

Klik hier om het artikel te lezen.

Vrijdag 20 juni 2008
Codex special

Onder andere naar aanleiding van de uitzending van RADAR over de codex hebben een aantal bedrijven uit de alternatieve hoek een statement over de codex afgegeven. Karel en Caroline van Huffelen hebben een en ander op een rij gezet in hun nieuwsbrief. Zeer de moeite waard.

Klik hier om de special te bekijken.

Reactie van Milieudefensie
Reactie van Partij voor de Dieren
Reactie van Herbalife
Reactie van Healt Freedom
Reactie van Orthobasics

Uit het boek “Worden wij wandelende chipknips” wat binnenkort uitkomt is het hoofdstuk over voeding vrijgegeven. Een échte aanrader!

Maandag 19 mei 2008
De mening van RADAR over de Codex

Het enthousiasme over de aankondiging van gister heeft plaats moeten maken voor teleurstelling.

Het is fijn dat RADAR een aantal verontrustende feiten over de codex heeft onderzocht, te meer omdat die niet blijken te kloppen. De codex blijkt geen Napolitaanse wet en vitaminen worden niet verboden volgens RADAR. Dat mevrouw Laibow niet heeft gereageerd op verzoeken van RADAR geeft ook te denken. Waarom zou ze, als ze publiciteit van dit formaat kan krijgen het niet nemen?

De context van de rapportage was echter voelbaar het ontkrachten van complotdenken, het is letterlijk aan het begin en het eind genoemd. Dat is heel jammer want daarmee verliest het de objectiviteit die RADAR normaal gesproken zo kenmerkt. De context van de codex is nauwelijks belicht. Gezien de overvloedige aanwijzingen van bijzondere kenmerken bij de totstandkoming van de codex, is dit niet bespreken absoluut tendentieus te noemen. Een paar belangrijke vragen die niet gesteld zijn:

• Waarom verstevigt de codex de positie van genetisch gemanipuleerd en hormonaal bewerkt voedsel?

• Waarom heeft de codex algemene richtlijnen voor claims en beschermen die beter de consument of de handel?

• Heeft codex sommige pesticiden, die bijzonder giftig zijn, weer toegelaten in voedsel?

Daarnaast wordt het in de rapportage als positief belicht dat hormonaal bewerkt vlees vanuit de VS door Europa wordt geweigerd en dat Europa daarvoor een boete moet betalen. “Dat doet de codex toch maar weer mooi voor ons” werd gesuggereerd. Dat is toch verdorie de omgekeerde wereld?! We zouden toch niet gestraft moeten worden als we ongezonde troep weigeren?

En passant noemde de Europarlementariër, één van de weinigen die met de codex bezig is, dat hij hoopt de codex op de agenda te krijgen in vergaderingen omdat het zich volledig buiten het zicht van de democratie beweegt. (…)

Met betrekking tot de vlees- en farmaceutische industrie heeft RADAR fantastische rapportages gemaakt, voelbaar met hart en ziel en heeft daarmee al geweldige resultaten bereikt. Kennelijk is de mogelijkheid van een complot voor RADAR een stap te ver en dat is precies wat ze – voor de leek – overtuigend hebben weten te brengen vanavond.
Door het alleen in de context van complotdenken te plaatsen en bijvoorbeeld niet vanuit de biologische en natuurgeneeskundige sector te belichten is er veel buiten beschouwing gelaten en daardoor een onevenwichtig beeld afgegeven van dit toch al onderbelichte belangrijke onderwerp. Een gemistte kans.

Laat dit daarom een aansporing zijn om met verdubbelde intensiteit, integer en goed geïnformeerd vragen te blijven stellen waar dat kan en nodig is. Bij Radar, maar ook bij je supermarkt, dokter, krant en politieke partij.

Zondag 18 mei 2008
Codex Alimentarius bij RADAR

TROS RADAR is geweldig bezig! Eerst de misstanden in vleesindustrie, dan de farmaceuten en maandag 19 mei staat niets minder dan de Codex Alimentarius op het programma:

Radar kreeg de afgelopen maanden talloze mailtjes van mensen die zich ernstig zorgen maken, maar is dat terecht? Maandag in Radar de mythes en waarheden van de Codex Alimentarius en de invloed ervan op ons voedsel.

Maandag in Radar, 20.30 Nederland 1

Teken hier de petitie van Eliant voor biologische landbouw etc.
Teken hier voor een EU-referendum voor natuurgeneeswijzen
Bekijk hier de geheime agenda van de Codex (Nederlands)

Met dank aan Karel & Caroline van Huffelen voor de tip
en Miquel Buckinx voor het document!

Dinsdag 13 mei 2008
Zelf blijven kiezen waarmee je je gezondheid ondersteunt?
Laat weten wat je van de Codex vindt

“We willen het niet geloven of kunnen het niet geloven en denken dat het allemaal wel mee zal vallen. De medische industrie is echter zeer doelgericht bezig om zich van de steeds groter wordende concurrentie van alternatieve geneesmiddelen te ontdoen, en als we niet opkomen voor ons recht om zelf te kunnen kiezen waarmee we onze gezondheid willen ondersteunen, dan gaat door wat als wet al helemaal klaar ligt voor de EU om in 2009, volgend jaar dus, te worden uitgevoerd. Er heerst ook een misverstand over positief denken, over alleen ergens voor willen zijn en niet mee willen werken aan iets wat ergens tegen ageert. Je kunt echter volledig in liefde en acceptatie zijn en toch ook laten weten wat je wel en niet wilt. In liefde zijn betekent niet dat je niet meer hoeft te kiezen hoe de dingen geregeld worden in onze samenleving. Lees aub onderstaand bericht en ga naar de aangegeven site om jezelf te informeren en om te tekenen.

Hier iets over de Codex Alimentarius en de wet die per 31 dec 2009 ingaat. Er is een site waarop handtekeningen actie gevoerd wordt. Ze hebben 1 miljoen handtekeningen nodig en ze hebben er nu nog maar 300 000. Klik op deze site bovenaan op de Nederlandse vlag, dan komt er een Nederlands pop-up scherm waar je kunt tekenen.

Een vriendin van mij vertelt: “Als voorproefje op deze wet heb ik afgelopen week iets meegemaakt met een klant van ons in Belgie. (wij leveren voedingssupplementen in Europa) In Belgie hebben ze de Europese wet vervroegd in laten gaan omdat ze geen geschikte wet hadden. Bijna alle produkten, waaronder vloeibare vitamines, Psylium (wat gewoon een grassoort is tegen koliek) zijn in beslag genomen om te worden vernietigd of wat dan ook. De klant zelf is verhoord en heeft een proces verbaal gekregen. De tijd dringt dus.”

Met dank aan Karel Aerssens, BowNed, centrum voor Bowen Nederland en België

Lees hier het artikel over de codex dat Willen Wij Weten voor Spiegelbeeld verzorgde.

Zeer verontrustende informatie over eten na 2009!

Codex Alimentarius
NL vertaling door www.eqgen.nl

WWW.EQGEN.NL presenteert: Weet u dat er regelgeving is gerectificeerd die alle landen binnen de WTO (World Trade Organisation) regels op legt aangaande voedsel? Op hun eigen website kunt u zien dat er inmiddels al 149 landen lid zijn van deze organisatie, waaronder ook Nederland. Ondertekend op 4 juli 2005 wordt in deze overeenkomst bepaald wat wel en wat niet verhandeld mag worden als het gaat om voedsel. U zult deze documenten niet even gaan lezen, het zijn namelijk 16 duizend pagina’s. In deze lezing geeft Dr. Laibow u een goed overzicht van de consequenties van deze regelgeving die per 31 december 2009 van kracht wordt.

M e t i n g a n g v a n 2 0 1 0 :

G e e n v r i j h e i d m e e r o m t r e n t v o e d s e l

PER 31 DECEMBER 2009:
– Elk dier (ook uit de biologische sector) dat als voedsel gebruikt wordt, MOET behandeld zijn met antibiotica en exotische groeihormonen.
– AL het voedsel wordt bestraald.
– Vitaminen en mineralen zullen ILLEGAAL worden.

AL ons eten en drinken + hoe geproduceerd over drie jaar van haver tot gort bepaald!

We become Silent
The last day’s of health freedom

International award-winning filmmaker Kevin P. Miller of Well TV announced the release of a new documentary about the threat to medical freedom of choice. ‘ We Become Silent : The Last Days of Health Freedom’ details the ongoing attempts by multinational pharmaceutical interests and giant food companies — in concert with the WTO, the WHO and others — to limit the public’s access to herbs, vitamins and other therapies.

Maandag 19 nov 07
CODEX ALIMENTARIUS

ANH Press Release:
Codex moves closer to the EU blueprint
Find out the latest news from the 29th session of the Codex committee on nutrition, which met between 12 – 16 November in Bad Neunahr, Germany.

8 Jan 2006
Door Apollo
(bronnen en links onderaan)

Hoe zou je het vinden, als op een dag jij niet meer bepaald, wat je eet, maar de overheid? Dat je bijvoorbeeld geen vitaminen, mineralen, of natuurlijke producten meer mag consumeren? Wat als al het voedsel dat je eet, bij productie bestraald dient te worden? En al het op natuurlijke basis gemaakte voedsel en supplementen verboden worden? Het klinkt als het horror-scenario van een science fiction-film, maar het is dichterbij dan we ooit hadden durven denken.

Het gaat allemaal om een uitgebreide reeks van wetten en regels die in de maak zijn, om al datgene wat je in je mond stopt, tot in detail te bepalen, van productie van voedsel tot en met consumptie. De Codex Alimentarius Commissie bepaalt door middel van meer dan 4000 wetten en regels precies wat jij en ik mogen eten of drinken. Op 4 juli 2005 is door de Wereld Handels Organisatie (WTO = World Trade Organisation) vastgesteld wat wel en wat niet verhandeld mag worden als het gaat om voedsel in 16.000 pagina’s! De handelsbeperkingen die de Wereld Handels Organisatie oplegt aan landen, geven nauwelijks ruimte voor eigen beleid – sterker nog: ze werken algeheel verlammend! Echter, 149 landen zijn lid van die Organisatie, waaronder ook Nederland. En per 31 december 2009 gaat de regelgeving in!

Gevolgen van deze wetten (ingang 31-12-2009):
———————————————

– Vitamines, mineralen en kruiden zijn VERBODEN
– Natuurlijke geneeswijzen en alternatieve medicijnen en supplementen zijn VERBODEN, omdat de Codex stelt dat deze gevaarlijk zijn
– Elk dier dat als voedsel gebruikt wordt, MOET behandeld zijn met antibiotica en exotische groeihormonen
– AL het voedsel MOET zijn bestraald

Wat is Codex Alimentarius?
————————–

Codex Alimentarius betekent “voedsel is macht” in het Latijns. Oftewel “food rules!” zoals Dr. Laibow in haar interview met John Kuhles zei afgelopen zondag. In het programma Untold Mysteries van de gelijknamige website op Indigo Radio, zette ze uitvoerig alle ins en outs van de Codex (het geheel van bepalingen) uiteen, de werkwijze van de farmaceutische maffia en de gevolgen van iedereen op Aarde, die ermee te maken gaat krijgen. (Dit artikel maakt gebruik van zowel deze uitzending als de berichten op Untold Mysteries en EQgen.nl.)
Het begon allemaal in 1962, toen een commissie werd opgezet, om te bepalen wat voor voedsel waar (over de grenzen) verhandeld mocht worden. Zie ook de video met Nederlandse ondertiteling “Dr. Laibow over Codex Alimentarius”
(dankzij EQgen.nl!). Aanvankelijk leek het te gaan om ervoor te zorgen, dat de consument beschermd zou worden. In werkelijkheid gaat het om macht en geld. De farmaceutische industrie spint er behoorlijk wat garen bij. Immers:
als je de voedselvoorziening bepaalt, bepaal je ook hoe gezond de mens straks is. En de farmaceuten verdienen niet aan gezonde mensen! Geen wonder dus, dat de Codex enorm pusht om vitaminen en mineralen als vergif te bestempelen! Een zogenaamd gevaar voor de mens is dus in feite een gevaar voor de farmaceutische industrie, die inmiddels gerust “De Farmaceutische Mafia” genoemd mag worden!
Kortom: men wil dat zoveel mogelijk mensen zo ziek mogelijk zijn. Zieke mensen hebben medicijnen nodig, dus het enige wat je hoeft te doen, is het voedsel aan te tasten! Om enkele zaken te noemen:
Bestraling. Al het voedsel dat geproduceerd wordt, waar ook ter wereld, dient vanaf 31 december 2009 bestraald te worden. Maar: bestraald voedsel is heel erg gevaarlijk en veroorzaakt kanker en allerlei soorten ziektes!
Antibiotica/groeihormonen. Elke koe of varken MOET behandeld zijn met antibiotica en exotische groeihormonen. Gebleken is dat dit ook onze gezondheid niet ten goede komt, integendeel!
Pesticiden. Gewassen dienen bespoten te zijn met de daarvoor goedgekeurde pesticiden, om ons te ‘beschermen tegen die gevaarlijke insecten’.
Genetische manipulatie. Dan nog maar te zwijgen over de gen-technologie. In de schappen van de supermarkt staan producten waarop ‘gemodificeerd zetmeel’, enzovoort, maar dit betekent in werkelijkheid: genetisch gemanipuleerd! Als in aanraking komt met genetisch gemanipuleerd voedsel, maakt het een soort vergif aan die je vruchtbaarheid aantast. Het veroorzaakt kanker, het tast het neurologisch systeem aan, je weerstand…
Enzovoort, enzovoort, enzovoort!
Genetische gemanipuleerd voedsel, oftewel genfood, heeft DNA die nog nooit voorgekomen is. Dit DNA is het resultaat van het mixen van DNA van verschillende planten en/of dieren. (Hoever men hiermee is? Er gaan geruchten dat men DNA van een geit en een spin gemixt heeft, wat de productie van niet melk, maar zijde tot gevolg heeft! Deze zijde zou zelfs sterker zijn dan metaal.) DNA produceert proteïnen, waarvan niemand weet wat ze zijn of wat ze doen. Vast staat wel, dat het jou en je kinderen kwaad doet!

In 2001 hebben 147 landen bepaald, dat 12 gevaarlijke pesticiden nooit meer gebruikt mochten worden, waar dan ook ter wereld. Maar de Codex heeft 7 van de meest dodelijke pesticiden die bestaan goedgekeurd voor gebruik!

Codex is een vijfkoppig monster
——————————-

Dr. Laibow noemt de Codex een ‘vijf-motorig’ (ofwel een vijfkoppig) monster, bestaande uit:

– de farmaceutische industrie
– de chemische industrie
– de biotechnische industrie
– de landbouw
– de medische wereld

Dit zijn de vijf takken die bepalen wat wij straks eten, drinken en hoe ons voedsel geproduceerd dient te worden. Dit gebeurt dus zo in detail en heeft ZULKE GROTE GEVOLGEN, dat we dan regelrecht kunnen spreken van DE NIEUWE WERELDORDE IN WORDING. En dat komt niet ten goede van de mens! En ook niet van het mileu, kortom de Aarde met haar geweldige planten- en dierenrijk.
Maak jezelf en anderen bewust van dit gegeven. Ga gesprekken aan, kom met goeie argumenten en geef de bronnen op.

Volgens Dr. Laibow is er een verband tussen chemtrials (een volgens haar echt en zeer gevaarlijk fenomeen!), de nieuwe Morgellans ziekte, het gebruik van producten als fluoride en chloor in water, amalgaamvullingen, pesticiden, enzovoort, enzovoort en de multinationals, als vijfkoppig monster van de duistere elite, oftewel de Illuminati.

Als de microchip later ook nog geïmplanteerd dient te worden in elk mens op Aarde, dan zal de Nieuwe Wereld Orde (totale heerschappij over alle mensen, het uiteindelijke doel van de Illuminati) een onomkeerbaar feit zijn. Laat het maar even bezinken en denk aan wat dit allemaal werkelijk inhoudt! De gevolgen zijn niet te overzien.

Bang voor de verkeerde zaken: de wereld op zijn kop
—————————————————

We worden voor de verkeerde zaken bang gemaakt. Bang gemaakt voor terrorisme die men in beginsel meestal zelf veroorzaakt of gefabriceerd heeft. Bang gemaakt voor natuurlijke geneeswijzen die het lichaam juist zelf helpen herstellen en juist minder gevaarlijk zijn. Voor paranormale genezers, die bij voorbaat kwakzalvers genoemd worden. Bang gemaakt voor mensen die ons wakker willen schudden, zoals David Icke en John Kuhles, door hen uit te maken voor anti-semiet: dit zijn ongefundeerde en schaamteloze leugens. Maar als een instantie als Skepsis dit zegt, dan gaan ineens de oogkleppen op en vertrouwt men blind wat er door de zogenaamde deskundigen gezegd wordt. 9 van de 10 keer heeft men dan niet eens onderzocht waar het werkelijk over ging.

En zo is het ook met andere instanties die we vertrouwen. Degenen die ons bang maken, daarvoor moeten we in feite werkelijk bang zijn! Wat erachter zit, is het levensgrote monster van een wereldheerschappij. Waar we echt bang voor moeten zijn is het verlies van onze vrijheid, door de bepaling van al wat we eten of drinken, van al onze geneeswijzen en als klap op de
vuurpijl: de microchip die onder de huid geïmplanteerd wordt, zogenaamd voor onze ‘veiligheid’. In werkelijkheid zijn wij allen in gevaar, meer dan ooit het geval was, door al deze maatregelen!